Agenda Activiteit

11 januari 15:30 - 16:30

Aan de slag met werk en mantelzorg

Mantelzorg op de werkvloer: elke werkgever heeft ermee te maken. In de zorg en welzijnssector heeft zelfs 1 op de 3 werknemers mantelzorgtaken thuis. Medewerkers raken belast, ook fysiek. Slecht functioneren, uitval en verzuim liggen op de loer. De coronacrisis zorgt ervoor dat leidinggevenden nog meer te maken krijgen met de werk-zorg balans van medewerkers. Hoe zorgt u als werkgever voor een goede balans bij medewerkers en hoe kunt u mantelzorg managen binnen de organisatie?

Locatie: Online
Datum: 11-01-2021 15:30 tot 16:30

Image

Door de tekorten in de zorg is juist het behoud en de inzet van alle medewerkers hard nodig en wordt het investeren in huidige medewerkers die hun werk combineren met mantelzorgtaken een noodzaak.

In dit webinar werkt u aan uw eigen manier om mantelzorg in de organisatie te integreren. Dat kan op verschillende manieren. Doel is te komen tot een route die past bij de organisatie en het gevoerde beleid. Basis is de zakelijke rechtvaardiging, draagvlak en het komen tot een stappenplan.

Programma
 • Kennismaking en eigen ervaring.
 • Impact van mantelzorg op de organisatie, onderbouwing door zakelijke rechtvaardiging en draagvlak.
 • Een organisatie gerichte aanpak:
  Route 1 – Actief agenderen en zelf ontwikkelen van mantelzorgbeleid
  Route 2 – Voeg mantelzorg toe aan het bestaande HR-beleid
  Route 3 – Zonder beleid aandacht vragen voor mantelzorg
 • In gesprek over plan van aanpak.
 • Opstellen van een miniplan door deelnemers.

Na afloop van dit webinar weet u hoe u mantelzorg kunt inbedden in het HR-beleid. U heeft inzicht in de drie te bewandelen routes. U maakt op basis daarvan een miniplan hoe te starten met de combinatie werk en mantelzorg in de eigen organisatie.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Transvorm

Meer informatie en aanmelden via de website van WGV Zorg en Welzijn