Agenda Activiteit

10 november 14:00 - 15:15

Arbeidsmarktsymposium – Flexibiliteit (ZorgZijn Werkt)

ZorgZijn Werkt organiseert het symposium om werkgevers in de regio mee te nemen in relevante ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Een symposium waarin we terugblikken, vooruitkijken en inspireren. Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma samengesteld, rondom het thema ‘flexibiliteit. Dit thema sluit goed aan bij de ontwikkelingen van het coronavirus. Dat heeft ons namelijk laten zien hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Flexibel als mens, maar ook flexibel als werkgever.

Locatie: Online
Datum: 10-11-2020 14:00 tot 15:15

Image
Programma

Plenair
14:00 – Coralie Elmont, directeur ZorgZijn Werkt

Coralie heet je van harte welkom. Zij kijkt terug op het afgelopen jaar en blikt alvast vooruit naar 2021. Wat staat ons te wachten? En hoe spelen wij daar als werkgeversvereniging op in?

Breakout rooms
14:10 – Workshop bredere betekenis flexibilisering. Door Leo Witvliet, voormalig hoogleraar Interim Management aan de Business Universiteit Nyenrode

Dat flexibilisering een veel bredere betekenis heeft dan alleen het flexibel inzetten van medewerkers, is de belangrijkste conclusie die je na afloop van deze interactieve workshop kan trekken. Flexibiliteit heeft namelijk ook te maken met het duurzaam inzetten van medewerkers, het werken op meerdere locaties en de eigen verantwoordelijkheid om breder ingezet te worden. Als je het zo invult, dan heb je meer te maken met de beweeglijkheid van medewerkers.

of

14:10 – Workshop verzuim en inzetbaarheid. Door Vernet, kenniscentrum op het gebied van verzuim

Kenniscentrum Vernet laat zien dat analyse van verzuimcijfers kan zorgen voor beter inzicht in het verzuim en inzetbaarheid binnen jouw organisatie. Gerichte stuurinformatie waar je binnen je organisatie mee aan de slag kan. Bij deze interactieve workshop ga je dieper in op:

  • Actuele verzuimcijfers; landelijke en regionale trends
  • De mogelijke invloed van COVID-19 op verzuim (en de verschillen tussen branches)
  • Verzuim onder jongeren; zet het hoger verzuim door?

 

Meer informatie en aanmelden via de website van ZorgZijn Werkt