Agenda Activiteit

15 maart 13:00 - 14:30

Coronabanen en vervolgopleidingen (Viazorg)

Op maandag 15 maart van 13.00 tot 14.30 uur vindt een digitale bijeenkomst plaats over coronabanen en de mogelijkheid voor werknemers om daarna door te stromen naar een verkorte opleiding.

Van 1 t/m 5 maart kan de subsidie voor coronabanen worden aangevraagd (voor meer informatie zie: Dus-i). Inmiddels hebben verschillende Zeeuwse zorgorganisaties laten weten met coronabanen aan de slag te willen gaan.

Deze banen zijn bedoeld om mensen tijdelijk (minimaal 2 en maximaal 6 maanden) in te kunnen zetten in ondersteunende functies en hen, indien mogelijk, daarna via een verkorte opleiding te laten instromen.

Image

Er zijn 3 soorten coronabanen mogelijk:

  1. Coronabaan zonder opleiding tot 1 juli 2021;
  2. Coronabaan met opleiding, modules niveau 2 tot 1 juli 2021;
  3. Coronabaan met opleiding, modules niveau 3 tot 1 september 2021.

Deze modules worden landelijk gratis aangeboden via de Nationale Zorgklas.

Het zou mooi zijn als gemotiveerde en geschikte kandidaten na de coronabanen met opleiding kunnen doorstromen naar een verkorte opleiding niveau 2 of 3 binnen Zeeland.

Om dit binnen Zeeland samen mogelijk te maken, organiseert Viazorg met onderwijsinstellingen Scalda en Hoornbeeck een bijeenkomst voor zorgorganisaties. Tijdens deze bijeenkomst kunnen jullie met elkaar in gesprek. Om hoeveel mensen gaat het, wat zijn mogelijkheden voor een verkorte opleiding en wat is er nodig om dit te organiseren?

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Viazorg