Agenda Activiteit

15 december 09:30 - 11:30

Flexibel beroepsonderwijs (Transvorm)

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn heeft behoefte aan een versnelde instroom en doorstroom van medewerkers. Deze behoefte bestaat al langer, maar de coronacrisis benadrukt dit nog eens extra.

Flexibel opleiden is daarbij een belangrijk middel, het kan ervoor zorgen dat zij-instromers en carrièreswitchers snel(ler) aan de slag kunnen. Tegelijkertijd maakt flexibel opleiden het voor de huidige medewerkers mogelijk om te werken aan hun ontwikkeling en om hun inzetbaarheid te vergroten.

Tijdens deze editie van Transvorm Actueel staat de toepassing van mbo-certificaten/leereenheden centraal. Door op te leiden met mbo-certificaten zijn leereenheden landelijk erkend, ze worden vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daardoor hebben ze arbeidsmarktrelevantie. Werkgevers weten wat ze in huis halen als ze iemand met een mbo-certificaat aannemen. En (toekomstig) medewerkers die een leereenheid volgen kunnen direct aan de slag in het werkgebied waarvoor ze zijn opgeleid.

Locatie: Online
Datum: 15-12-2021 09:30 tot 11:30

Image