Agenda Activiteit

25 mei 10:00 - 11:30

Generatie Y/Z, zorgmedewerkers van de toekomst (ZorgpleinNoord)

Tussen de ‘oudere’ generatie en jonge medewerkers in de sector zorg en welzijn lijkt er een soort generatiekloof te ontstaan. Dit kan leiden tot wederzijds onbegrip en soms kost het moeite om de jongste doelgroep te bereiken en te begeleiden. Bovendien is er een hoog verloop waardoor het moeilijk is om de groep voor de sector vast te houden. Wat kun je doen? En hoe moet dit?

Locatie: Online
Datum: 25-05-2021 10:00 tot 11:30

Image
Inhoud

Het is verleidelijk om Generatie Y en Z als een afgekaderde groep te zien. Generatiedenken helpt ons om de nu opgroeiende jongeren beter te begrijpen. Want als groep hebben ze absoluut gedeelde kenmerken en karakteristieken die hen anders maken dan eerdere generaties. Maar tegelijk zijn Generatie Y en Z geen homogene groep.

Hoe generaties op de wereld reageren en hoe hun persoonlijke ontwikkeling precies verloopt; daarin is iedere Gen Y en Z’er net een beetje anders. Voor een optimale verbinding met de jongste generatie moet je dan ook zeker goed kijken naar ieders individuele karakteristieken en behoeften.

In deze webinar, gefaciliteerd door Youngworks, zoomen we in op de kenmerken van Generatie Y en Z: wat maakt hen nou echt anders dan de generaties vóór hen en hoe beïnvloedt de tijd hen? We bespreken de behoeftes van Generatie Z en verkennen hoe je deze inzichten kunt gebruiken om jongeren te activeren en motiveren op de werkvloer in de sector zorg en welzijn.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van ZorgpleinNoord