Agenda Activiteit

17 november 13:00 - 14:30

Grotere contracten mét een prettig rooster (ALN)

Uit het onderzoek van Stichting Het Potentieel Pakken begin dit jaar bleek dat een kwart van de zorgmedewerkers ervoor openstaat meer te werken. 61 procent van de zorgmedewerkers geeft aan dat een prettig rooster een voorwaarde is om meer te werken. Meer dan 50 procent van hen denkt echter – terecht of onterecht – dat hij of zij een minder prettig rooster krijgt bij meer uren werken. Werk aan de roosterwinkel dus, maar hoe?

Het goede nieuws: het hele roosterroer hoeft niet meteen om. Organisaties neigen vaak naar grootschalige verandering in processen of systemen, maar er is al heel veel verandering mogelijk op de vloer, met de vloer.

Locatie: Online
Datum: 17-11-2020 13:00 tot 14:30

Image
Inhoud workshop

Tijdens onze workshop ga je zelf met dit vraagstuk aan de slag. Stichting Het Potentieel Pakken deelt haar perspectief op roosteren en contractuitbreiding. Daarbij ligt de focus op praktische oplossingen. Met deze aanknopingspunten ga je zelf aan de slag met de mogelijkheden om binnen jouw eigen organisatie grotere contracten mét een prettig rooster mogelijk te maken.

Meld je aan als je je herkent in een van de volgende beschrijvingen:

  1. Je hebt arbeidstekorten binnen jouw organisatie en wilt de uitdaging aangaan: het mogelijk maken van contractuitbreiding mét een prettig rooster
  2. Je hebt een functie die iets te maken heeft met roostering, bijvoorbeeld een centrale planner, manager planbureau of manager van een aantal zorgteams

De workshop zal gegeven worden door Wouter Versluijs (lead roostering bij Stichting Het Potentieel Pakken), Cindy van Poeijer – Wiegeraad (planningsconsulent bij Thebe Breda) en Christa Nieuwboer (Sr adviseur bij Actie Leer Netwerk)

 

Meer informatie en aanmelden via de website van het ALN