Agenda Activiteit

20 september 09:00 - 17:30

HRM in de zorg 2022

MENSGERICHT ORGANISEREN: FOCUS OP DE BALANS VAN HR IN DE ZORG

Al 16 jaar hét jaarcongres voor en door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. Je bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor jou.

De zorg loopt over: een toenemende zorgvraag en een krappe arbeidsmarkt zet de sector verder op scherp. De ervaren werkdruk is gigantisch en de verwachting is dat deze nog verder toeneemt. De mentale vermoeidheid van zorgprofessionals is hoog in een tijd waar we te maken hebben met toenemend verzuim en uitstroom, voortschrijdende vergrijzing en de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag. Het belang van mensgericht organiseren in de zorg is groter dan ooit. Hoe kan HR hier nu écht richting aan geven en wat vraagt dat op bestuursniveau? Hoe geef je invulling aan het HR-beleid als arbeidsmarkttekorten het Nieuwe Normaal zijn? Hoe voer je als organisatie het gesprek en versterk je het innovatieve vermogen van je zorgprofessional? Ga back to basic en daarmee terug naar de kern van je organisatie: Putting People First.

Image
Maak kennis met Sterk in je werk

Ontmoet tijdens het congres het Sterk in je werk-team op de informatiemarkt en/of neem deel aan de praktische workshop ‘Zo behoud je medewerkers voor je organisatie! Herken zachte signalen van uitval of vertrek’ (workshop C3).

Voordat een medewerker ziek wordt of ontslag neemt, zijn er zachte signalen zichtbaar. Door die signalen te herkennen en actie te ondernemen, is verzuim mogelijk te voorkomen of wordt de medewerker voor de organisatie behouden. In deze praktische workshop leer je welke zachte signalen leidinggevenden kunnen herkennen. Je ontdekt hoe je organisatie meer aandacht voor de medewerker kan organiseren zonder dat het extra tijd en geld kost. Aandacht voor de medewerker of het team leidt tot meer werkplezier en dát leidt tot behoud. Deze workshop wordt gegeven door één van de honderd deskundige Sterk in je werk-loopbaancoaches in zorg en welzijn.

Kortingscode
Maak gebruik van de Sterk in je werk-kortingscode en ontvang 50 euro korting op een toegangskaart voor dit congres. Vul de kortingscode CRP50HRZ in bij het aanmelden via de website van HRM in de zorgsector.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van het congres