Agenda Activiteit

15 juni 14:30 - 16:00

Inspiratiesessie: Vitaal binnen de overgang! (WZW)

Vergroot het werkvermogen, de vitaliteit en de arbeidspotentie van vrouwen in en na de overgang

We weten dat de overgang impact heeft op het werkvermogen van vrouwen, en dat is niet nodig! Vrouwen kunnen met de juiste informatie, aandacht en behandeling het werk veel beter aan. Het verstevigen van de arbeidsproductiviteit heeft op korte termijn direct effect, maar ook op langere termijn een mooie bijvangst. Vrouwen die het zelfvertrouwen en het werkvermogen kunnen behouden staan vitaler in het werk en stromen sneller en makkelijker door naar een eventuele volgende carrièrestap.

Locatie: Online
Datum: 15-06-2022 14:30 tot 16:00 uur

Image
Overgangsvriendelijk werkklimaat

Om uiteindelijk een overgangsvriendelijk werkklimaat te kunnen realiseren, is een aanpak op meerdere niveaus nodig. Dus naast de vrouwelijke medewerkers van 45+, zijn ook de (team)managers, verzuimprofessionals en de bedrijfsarts een belangrijke schakel in dit geheel. HR-adviseurs kunnen hier op verschillende vlakken een waardevolle rol in spelen.

Kies jij als werkgever voor een overgangsvriendelijk werkklimaat?
Vanuit HR en/of als leidinggevende kan je veel betekenen in deze overgangsperiode van een vrouw, zonder er expliciet over te praten. Jij kunt in de organisatie een bijdrage leveren aan het vriendelijker maken van het werkklimaat en het werkvermogen en vitaliteit van deze vrouwen verbeteren. Daar wordt iedereen beter én blijer van.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van WZW