Agenda Activiteit

18 maart 10:00 - 11:00

Inzicht in Verzuim (WGV Zorg en Welzijn)

De coronapandemie heeft de wereld op z’n kop gezet. De druk op zorgmedewerkers is enorm en het verzuim in de zorgsector was in lange tijd niet zo hoog. Dit maakt dat de zorgsector voor een behoorlijke uitdaging staat om het verzuimpercentage te verlagen.

Tijdens dit interactieve webinar nemen Danijela Budimir en Marjolijn Pouw van kennisnetwerk Vernet je mee in de verzuimcijfers 2020. Het jaar waarin we geconfronteerd werden met Covid-19 crisis. In hoeverre had dit impact op de verzuimcijfers? We bespreken de meest opvallende zaken en de belangrijkste trends en ontwikkelingen. We staan stil bij de landelijke cijfers, maar verdiepen ook op de cijfers uit regio Oost Nederland. Hoe doet deze regio het ten opzichte van andere regio’s in het land?

Locatie: Online
Datum: 18-03-2021 10:00 tot 11:00

Image

In dit webinar laat Vernet aan de hand van concrete cijfers van twee instellingen uit de regio zien hoe zij kijken naar verzuimcijfers. In vogelvlucht wordt u meegenomen in de belangrijkste definities en formules. Vernet laat ziet hoe u zelf een heldere analyse kunt maken van de verzuimcijfers van uw organisatie. U leert hoe je opzoek kunt gaan naar concrete aandachtspunten waar u direct mee aan de slag kan gaan. Kortom: u leert hoe u uw cijfers ook tegen het licht zou kunnen gaan houden om meer inzicht te krijgen in uw eigen verzuimcijfers.

Om de eigen verzuimcijfers van uw instelling goed te kunnen vergelijken is het handig dat u deze tijdens het Webinar bij de hand hebt.

Resultaat

Na het webinar bent u op de hoogte van de verzuimtrends van 2020 en leert u hoe verzuimcijfers het best geanalyseerd kunnen worden. Tijdens het webinar stimuleren we een stukje onderlinge inspiratie en kennisuitwisseling tussen de aangesloten organisaties. Er wordt uiteraard vertrouwelijk met de informatie omgegaan. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de verschillen tussen de zorgbranches.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van WGV Zorg en Welzijn