Agenda Activiteit

18 mei 09:30 - 11:30

Masterclass arbeidsrecht (WZW)

Ontslag tijdens 104 weken ziekte. Wat zijn de mogelijkheden?
WZW en ZowelWerk organiseren op dinsdag 18 mei in samenwerking met Hanze advocaat deze Masterclass. De Masterclass staat in het teken van ontslagbescherming tijdens ziekte.

Locatie: Online
Datum: 18-05-2021 09:30 tot 11:30

Image
PROGRAMMA

Een zieke werknemer heeft ontslagbescherming gedurende 104 weken. Het uitgangspunt is dat de werknemer gedurende deze termijn re-integreert in de eigen of in een passende functie. Het komt voor dat al voor afloop van deze 104 weken periode over afscheid nemen wordt gesproken. Bijvoorbeeld omdat de werknemer niet of onvoldoende meewerkt aan re-integratie of omdat de organisatie eigenlijk niet wil dat de werknemer terugkeert. Vaak speelt er in dat geval onderliggend ook al een functioneringsprobleem of vertrouwensbreuk/arbeidsconflict.

Daarnaast komt het voor dat een werknemer zelf te kennen geeft niet terug te willen keren, of ook daadwerkelijk zijn arbeidsovereenkomst opzegt.

Kortom, allerlei ontwikkelingen die zich binnen de 104 weken ziekte voor kunnen doen. In dit webinar wordt besproken welke mogelijkheden een organisatie heeft om voor afloop van de 104 weken periode de arbeidsovereenkomst te beëindigen en met welke aandachtspunten rekening gehouden moet worden.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van WZW