Agenda Activiteit

16 september 09:00 - 11:00

Meer uren werken (Transvorm)

“Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, kan dat een oplossing zijn voor de personeelstekorten in de sector”, denkt Wieteke Graven van Stichting het Potentieel Pakken.

In zorg en welzijn wordt veel gewerkt met deeltijdcontracten. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo werken er veel vrouwen in de sector. Zij werken over het algemeen minder uren dan mannen. Voor medewerkers die meer willen werken is dat niet altijd mogelijk. Hierdoor blijft veel arbeidspotentieel onbenut. Het mogelijk maken van meer uren en grotere contracten kan op korte termijn bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort.

Locatie: Online
Datum: 16-09-2020 09:00 tot 11:00

Image

Bovendien hebben we in de coronatijd een gigantische flexibiliteit en veerkracht van medewerkers gezien ten aanzien van hun werkuren. Hoe kunnen we dit vasthouden?

Wilt u meer weten over dit thema en samen denken in mogelijkheden? Meld u dan aan voor Transvorm Actueel. Deze digitale bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Actie Leer Netwerk.

Programma

Na een presentatie van ambassadeur van ‘Meer uren werken’ Wieteke Graven, gaan we in gesprek met organisaties die actief zijn met dit thema, waaronder Thebe, Zorggroep Elde Maasduinen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ’s Heeren Loo. Het programma is interactief en wordt begeleid door dagvoorzitter Marijke Roskam.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Transvorm