Agenda Activiteit

28 augustus 13:00 - 16:00

Online training voor trainers grensoverschrijdend gedrag (Utrechtzorg)

De training grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie is een vast en noodzakelijk onderdeel van het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers in de sector zorg en welzijn. Door de coronacrisis kan het fysieke gedeelte van deze training niet meer worden gegeven. Dit was de aanleiding voor Utrechtzorg om met enkele organisaties en bureau Trifier een nieuw initiatief te ontwikkelen: een online train-de-trainer concept.

Locatie: Online
Datum: 28-08-2020 13:00 tot 16:00

Image

Deze interactieve online training biedt trainers de juiste kennis en vaardigheden bij het begeleiden en trainen van zorgprofessionals. De deelnemers hebben direct contact met de trainer en de acteur. Hiermee onderscheidt deze training zich wezenlijk van een e-learning module of een cursus met instructievideo. Eigen ervaringen en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk vormen steeds de basis van de training. De deelnemers bedenken zelf haalbare oplossingen voor de vraagstukken die zij tegenkomen. In oefensituaties met een trainingsacteur experimenteren de deelnemers online met het nieuwe gedrag, geven elkaar feedback en krijgen aanwijzingen van de trainer. Ook wordt aandacht besteed aan kenmerkende online vaardigheden op technisch en didactisch vlak: het verbinden met deelnemers, de interactie online, online etiquette, het inzetten van verschillende media, omgaan met tijd en oefenen met een acteur.

De deelnemers hebben na afloop meer inzicht en concrete handvatten voor hun eigen trainingen grensoverschrijdend gedrag, de-escalatie en agressie. Het oefenen en experimenteren gebeurt in een kleine groep, in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor ieders leerstijl. De online sessies worden daarom ook niet gedeeld en niet opgenomen.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Utrechtzorg