Agenda Activiteit

22 juni 15:00 - 16:00

Ontdek potentiële talenten voor zorg en welzijn (Sigra)

De sector zorg en welzijn is op zoek naar mensen met talent voor het zorg- en welzijnsvak in de breedste zin van het woord. Het Transferpunt Zorg en Welzijn brengt regionaal vraag en aanbod samen en faciliteert organisaties – HR adviseurs en recruiters – in het toeleiden van duurzame instroom van talent naar de zorg. Door de aanpak van het Transferpunt wordt de slagingskans op een succesvolle instroom vergroot.

Tijdens deze bijeenkomst kom je meer te weten over het Transferpunt, de mogelijkheden en ervaringen van andere werkgevers. De bijeenkomst vindt ook plaats op 22 juni.

Locatie: Online
Datum: 22-06-2021 15:00 tot 16:00

Image
Transferpunt Zorg en Welzijn

In september 2020 is het Transferpunt Zorg en Welzijn gestart en momenteel lopen er meerdere trajecten in samenwerking met zorgorganisaties en het onderwijs. Het Transferpunt Zorg en Welzijn Amsterdam is een regionaal samenwerkingsverband waar Sigra partner van is.

Het Transferpunt heeft een aantal instrumenten waarmee mensen hun talenten voor een baan in de zorg en welzijn kunnen ontdekken. Na het doorlopen van een aantal stappen, waaronder een gesprek met een loopbaancoach, worden deelnemers met de juiste talenten via de zorgmakelaar voorgesteld aan werkgevers.

De deelnemers die via een traject aan de slag zijn of gaan, zijn zij-instromers met werk- en denkniveau mbo-3 en hoger en boventallige medewerkers die uitstromen vanuit andere sectoren, zoals in samenwerking met KLM. Met deze aanpak werken we tevens aan een arbeidsmarkt waarbij niet alleen het behalen van diploma’s centraal staat, maar óók het registreren, ontwikkelen en benutten van talenten (het gedachtegoed House of Skills).

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Sigra