Agenda Activiteit

26 september 15:00 - 17:00

Talkshow De Eerste Maandag (RegioPlus)

Op de maandag na de derde dinsdag in september, in de week na Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen, organiseert RegioPlus de talkshow De Eerste Maandag. Bovenop de actualiteit, middenin het hart van de Haagse politiek.

In Sociëteit De Witte gaan op maandagmiddag 26 september politiek en praktijk met elkaar in gesprek over de stand van de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn en wat er nodig is om de grootste sector van Nederland toekomstbestendig te maken. Samen met gasten uit de politiek, uit de regionale praktijk en met opiniemakers en experts blikken we terug op de aftrap van het nieuwe politieke jaar én kijken we vooruit naar de benodigde politieke aandacht voor de vernieuwing van de arbeidsmarkt.

Image

Volgens RegioPlus is samenwerking het beste antwoord op de toenemende schaarste aan zorg en welzijn. Maar resultaatgerichte, branche-overstijgende samenwerking ontstaat niet vanzelf. Veel prikkels in het systeem zijn nog steeds gericht op marktwerking, vanuit een klassieke kort-cyclische benadering. De bakens moeten worden verzet. Samenwerken is het nieuwe concurreren. Regionale werkgeversorganisaties lopen voorop in het werken aan vernieuwing vanuit de regionale praktijk. Maar zij kunnen dit niet alleen. Samen met de gasten aan tafel en in het publiek – onder leiding van presentator Pieter Hilhorst – stellen we scherp wat er echt nodig is.