Agenda Activiteit

13 december 12:00 - 13:00

Webinar Kopzorgen in de zorg (ZWconnect)

Nederland piept en kraakt en gaat gebukt onder een grote verscheidenheid aan problemen en uitdagingen. Van (de nasleep van) corona tot grote krapte op de arbeidsmarkt en van de torenhoge inflatie tot steeds verder oplopend ziekteverzuim. Elke sector heeft er last van en misschien is de zorg nog wel het meeste of het langste belast van alle sectoren. Zorgmedewerkers werken keihard om alle zorg te kunnen verlenen. Hierin worden zij in toenemende mate geconfronteerd met (persoonlijk) leed; van de mensen om hen heen, maar ook van zichzelf. Dit in combinatie met lange en onregelmatige werktijden, een hoge werkdruk, weinig oplaadtijd en de extra druk van de inhaal-zorg.

Voor zorgmedewerkers die niet goed weten hoe zij met dit alles om moeten gaan, kunnen de consequenties groot zijn. Het ontwikkelen van psychische klachten ligt dan op de loer. Dit kan leiden tot uitval of tot een verminderde inzetbaarheid. Lange wachtlijsten in diezelfde zorgsector helpen dan ook niet mee om snel te herstellen. Maar het kan ook anders en jij hebt daar invloed op.

Image

Herken je deze situatie in jouw organisatie en heb je er misschien zelf ‘kopzorgen’ van? Dan inspireren wij je graag tijden ons interactieve webinar om op een andere manier tegen psychische klachten aan te kijken. Wat zijn überhaupt psychische klachten? Kun je dat voorkomen? En mag je daar dan wel met je medewerkers over praten?

 

Meer informatie en aanmelden via de website van ZWconnect