Agenda Activiteit

10 september 10:00 - 11:30

Webinar Mantelzorg raakt elke werkgever; juist nu! (Zowelwerk)

Mantelzorg, elke werkgever heeft ermee te maken. In de zorg- en welzijnssector heeft zelfs 1 op de 3 werknemers mantelzorgtaken thuis. Medewerkers raken belast, mentaal en fysiek. Slecht functioneren, uitval en verzuim liggen op de loer. Door de corona-crisis kunnen leidinggevenden nog meer te maken krijgen met de werk-zorg balans van medewerkers. De tekorten in de zorg- en welzijnssector maken het juist nu belangrijk om medewerkers te behouden en is de inzet van alle medewerkers hard nodig. Het investeren in huidige medewerkers die hun werk combineren met mantelzorgtaken is een noodzaak. Hoe zorg je als werkgever voor een goede balans tussen werk en zorg bij medewerkers en hoe manage je mantelzorg binnen de organisatie?

Locatie: Online
Datum: 10-09-2020 10:00 tot 11:30

Image

Als je verzuim door mantelzorg wilt reduceren, uitval wilt voorkomen en inzetbaarheid wilt vergroten, dan biedt dit webinar je inzicht in de mogelijkheden die je als werkgever hebt. Naast het verkennen van de impact van mantelzorg op je organisatie ontvang je ook handvatten en tools om te kunnen sturen op de balans tussen werk en mantelzorg van medewerkers.

Aan het eind van het webinar is duidelijk wat je belang en de zakelijke rechtvaardiging is om als organisatie mantelzorg actief en expliciet te agenderen. Daarnaast laten we je kennismaken met de kennissite ‘Mantelzorg in zorg en welzijn’ van Zowelwerk.

 

Meer informatie en aanmelden via de website van Zowelwerk