Actueel Nieuws

22 oktober 2020

Mantelzorg bespreekbaar maken op de werkvloer? Zo doet de Sociale Maatschap het!

De Sociale Maatschap merkte dat het écht noodzakelijk werd om mantelzorg binnen de organisatie onder de aandacht te brengen. “Medewerkers trekken pas aan de bel als het eigenlijk al te laat is. Voor ons was het dus heel belangrijk aandacht te hebben voor de combinatie werk en zorg. Als mocht blijken dat iets in het privé of sociale leven van de medewerkers impact gaat hebben op hun werk dan willen we graag dat medewerkers dit bespreekbaar maken. Zodat we kunnen nagaan welke mogelijkheden we kunnen aanbieden om werk en zorgtaken te kunnen blijven combineren”, vertelt Jacqy Cleijne, HR-adviseur bij De Sociale Maatschap.

Image

Sinds februari van dit jaar werd de Sociale Maatschap erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie door Werk & Mantelzorg. Deze organisatie in de maatschappelijke dienstverlening uit Amsterdam heeft o.a. een 0-meting georganiseerd en medewerkers betrokken bij dit traject. Er werken circa 270 medewerkers bij De Sociale Maatschap (koepelorganisatie van Doras, PuurZuid en Florijn Civiel Bewind). Ze delen graag hun ervaringen.

Mantelzorg webinar

Jacqy Cleijne, HR-adviseur bij De Sociale Maatschap, is onze gast op het webinar ‘Hoe bespreek je mantelzorg op de werkvloer?’, georganiseerd door RegioPlus en Werk en Mantelzorg. Via een vraaggesprek neemt ze de deelnemers mee in het proces om mantelzorg bespreekbaar te maken. Ze deelt graag de ervaringen en hun creatieve aanpak.

Ben je HR-professional, projectleider of adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Dan ben je van harte welkom op het webinar ‘Hoe bespreek je mantelzorg op de werkvloer?’ op 3 november van 15.00 – 15.45 uur. Meld je hier aan.

Deel dit op social media