Actueel Nieuws

11 september 2020

Succesvolle afronding Koersen op Kansen, regionaal resultaat

Het meerjarenprogramma Koersen op Kansen, regionaal resultaat van RegioPlus is succesvol afgerond. In dit programma stond het gezamenlijk werken aan een gezonde, meer regionale arbeidsmarkt in de sector Zorg en Welzijn centraal.

De arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn is sterk regionaal bepaald. Daarom werkte elke regionale werkgeversorganisatie op eigen wijze aan de programmalijnen van Koersen op Kansen, om zo in te spelen op de regionale behoefte op de arbeidsmarkt.

Image
Belangrijke thema’s voor werkgevers

Het behouden van medewerkers voor de sector was het belangrijkste thema voor werkgevers. Andere belangrijke onderwerpen waren het verhogen van opleidings- en sectorrendement, en preventie van uitval van medewerkers.

Deze thema’s blijven op de agenda staan en nemen we mee naar het programma Samen Regionaal Sterk dat loopt van 2020 – 2024. De sector Zorg en Welzijn staat namelijk voor grote uitdagingen met de groeiende vraag naar zorg (vergrijzing) en de afname van de beroepsbevolking (ontgroening). Daarom hebben we onze krachten opnieuw stevig gebundeld voor een sterke, regionale en domein overstijgende aanpak.

De eindrapportage inclusief factsheet en monitoringscijfers is hier te downloaden.

Deel dit op social media