Regionale Inzet Tijdelijke Zorg (RITZ) Thema

De onbalans tussen vaste en flexibele medewerkers binnen zorglocaties brengt risico’s met zich mee op het gebied van werkplezier, maar ook op de kwaliteit en continuïteit van zorg. Daarnaast krijgen organisaties te maken met hoge tarieven voor flex en het vergroten van parttime dienstverbanden. Werkgevers zijn samen op zoek gegaan naar oplossingen om zorgprofessionals te behouden voor de zorg door hen meer uitdaging, regie en ontwikkelmogelijkheden te bieden.

Image
Het initiatief

RITZ staat voor Regionale Inzet Tijdelijke Zorg. Met de tijdelijke inzet van zorgmedewerkers bij een andere locatie of organisatie in de regio, kunnen openstaande diensten in roosters eenvoudig worden ingevuld. Voor medewerkers is het bovendien een laagdrempelige manier om een kijkje in de keuken te nemen bij een andere organisatie en zo met nieuwe ideeën en inspiratie terug te gaan naar het eigen team.

RITZ werkt met een digitaal platform waarin planners diensten uitzetten. Via een app ziet de medewerker, op basis van zijn of haar functieniveau, welke openstaande diensten beschikbaar zijn. Medewerkers zijn vrij om te kiezen of ze extra willen werken, waar, wanneer en hoe vaak.

RITZ is een samenwerking van vier VVT-instellingen in Midden Brabant. Zij zijn samenwerkende partners en hebben voor RITZ geen aparte juridische entiteit opgericht. Zij hebben een gezamenlijk platform aangekocht om het uitwisselen van diensten zo eenvoudig mogelijk te maken. Er is een check gedaan bij de mededinging en daarnaast heeft een toets bij de Belastingdienst vastgesteld dat het BTW vrij uitlenen van personeel van intramuraal VVT naar intramuraal VVT mogelijk is. Voor extramuraal uitlenen van personeel is dat nog niet het geval.

Doelgroep

Dit initiatief richt zich op bestaande zorgprofessionals die meer uitdaging, regie en ontwikkelmogelijkheden zoeken. Medewerkers zijn vrij om te kiezen of ze extra willen werken, waar, wanneer en hoe vaak. Met RITZ hebben de medewerkers de voordelen van een vast contract en tegelijk de flexibiliteit waar veel medewerkers naar op zoek zijn. De deelnemende werkgevers willen hiermee bijdragen aan een hogere medewerkerstevredenheid en het behouden van hun medewerkers.

De projectgroep onderzoekt de mogelijkheden om ook een passend aanbod voor Zzp-ers te creëren, om op deze manier meer grip te krijgen op externe inhuur van personeel.

 

RITZ staat tijdelijk on hold

Deel dit op social media

Image
Meer informatie

Informatie over dit initiatief is te vinden via deze website.

Contactpersoon: Sanne Schoolmeesters | 06 – 86 81 66 88