Actueel Nieuws

18 februari 2021

Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal aan de slag in de zorg. Daarom gaat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals; de medisch studenten.

Image

Tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg

Donderdag 18 februari start een online campagne gericht op deze groep studenten. Studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts kunnen ook in onze zorgorganisatie de zorgprofessionals ondersteunen. Wij steunen deze campagne en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om medisch studenten in te zetten! Dus medisch studenten meld je alvast aan op extrahandenvoordezorg.nl en wie weet tot snel!

 

Het persbericht met deze oproep kan je hier bekijken.

 

Deel dit op social media