5 vragen over… regionaal werkgeverschap

Regionaal werkgeverschap
Interview
4 mei 2023

“We moeten af van de over-geprotocolleerde werkwijze die we nu hebben in de zorg. Het systeem waar we nu in zitten leidt tot overmatige controle en regeldruk gebaseerd op wantrouwen.

Door vanuit vertrouwen ruimte te geven aan de professional kunnen we, onder andere via collectief werkgeverschap, een positieve impuls geven aan meer werkplezier, loopbaanontwikkeling en verlagen van ervaren werkdruk”.

– Jelle Boonstra –

Laat je inspireren door regionale initiatieven

In dit interview wordt gesproken over meerdere initiatieven in het kader van collectief werkgeverschap. De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat onder druk en in het hele land duiken organisaties in innovatieve oplossingen om dit te verlagen. Vind het wiel niet opnieuw uit en laat je inspireren door goede voorbeelden van modern, regionaal werkgeverschap. Leer van ervaringen van anderen op het gebied van onder andere het btw-vraagstuk, cao, mededinging en de wet DBA.

Bekijk op www.regionaalwerkt.nl mooie voorbeelden van regionale initiatieven die concrete oplossingen bieden voor de genoemde uitdagingen. Initiatieven die raken aan een vorm van (modern) regionaal werkgeverschap.