Over RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties. Elke werkgeversorganisatie bedient een andere, unieke regio in Nederland. Bureau RegioPlus ondersteunt de activiteiten van het samenwerkingsverband, waardoor het mogelijk is om regio- en domeinoverstijgend te denken, werven, leren, werken en innoveren.

Onze missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: Zorg en Welzijn. Dit doen we door ons op bekwaam en voldoende personeel te richten, zodat de continuïteit en kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft. Dagelijks gaan we de uitdaging aan om arbeidsmarktvraagstukken op de kaart te zetten en uitvoering te geven aan oplossingen op regionaal niveau.

Image

Oprichting RegioPlus

RegioPlus is op 23 augustus 2005 opgericht. Aanleiding was het wegvallen van de landelijke, brancheoverstijgende, sectorbrede infrastructuur, waardoor succesvolle projecten stopgezet dreigden te worden. Dit gold onder andere voor het project Ergocoaches (wat nu Gezond & Zeker heet), dat niet langer gefinancierd kon worden door sectorfondsen.

Landelijk aanspreekpunt

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zag destijds goede mogelijkheden om via de nog bestaande regionale structuren in de sector Zorg en Welzijn diverse projecten te continueren en uit te bouwen. Om een landelijk aanspreekpunt te creëren en projecten adequaat uit te kunnen voeren werd vanuit een aantal regio’s RegioPlus opgericht. Het versterken van de regionale infrastructuur door samenwerking, is succesvol gebleken en sindsdien zijn de activiteiten van RegioPlus alleen nog maar uitgebreid.

Coöperatieve vereniging RegioPlus

Stichting RegioPlus en coöperatie RegioCoöp zijn per 1 januari 2020 één organisatie: coöperatieve vereniging RegioPlus. Met deze nieuwe organisatie kunnen de regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn hun maatschappelijke opgave en rol voor de komende jaren efficiënter, slagkrachtiger en transparanter vormgeven.

Het team

Het samenwerkingsverband RegioPlus wordt ondersteund door een landelijk opererend bureau in Zoetermeer. Het bureau ondersteunt de regionale werkgeversorganisaties bij het realiseren van de gezamenlijke missie en de daaruit afgeleide kerntaken. Bekijk hier het team en informatie over het besturingsmodel.

Image

Werken bij RegioPlus

Aan de slag bij RegioPlus? RegioPlus is het samenwerkingsverband van de veertien regionale werkgeversorganisaties. Onze missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: Zorg en Welzijn.

 

Bekijk onze vacatures