Actueel Nieuws

30 september 2022

Eerste talkshow Studio R+ smaakt naar meer

De tijd van concurrentie op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn is definitief voorbij. Meer en beter samenwerken in de regio is het antwoord op de toenemende schaarste aan zorg en welzijn. Dat was kort en goed de strekking van de eerste talkshow van Studio R+, het journalistieke kanaal van RegioPlus.

Lees hier het artikel dat verslaggever Jurre Plantinga schreef namens Studio R+ over de eerste aflevering van de talkshow.

Image
Verbouwing

De talkshow, met de titel De Eerste Maandag, werd gepresenteerd door presentator Pieter Hilhorst en vond plaats in Sociëteit De Witte. Pal naast het Tweede Kamergebouw, dat momenteel grondig wordt verbouwd en in de steigers staat. Tijdens de talkshow bleek onder andere dat er ook een ingrijpende verbouwing nodig is op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Weefsel

Zorg en welzijn is het weefsel van onze samenleving, aldus Lynn Berger, auteur van het boek ‘zorg’ en als journalist verbonden aan De Correspondent. Anneke Westerlaken, voorzitter van branchevereniging ActiZ, betitelde de onderwaardering voor de mensen die zorg en welzijn leveren, als een emancipatievraagstuk. Boris van der Ham, voorzitter van gehandicaptenzorgkoepel VGN en oud-kamerlid, stelde dat de sector de overheid en politiek nog veel meer moet souffleren over wat wel en niet werkt in de praktijk van de regionale arbeidsmarkten. Lees alles over de reacties van deze en alle andere talkshowgasten in het artikel.

 

Download hier het Studio R+ artikel

 

Deel dit op social media