Uitdaging voor de sector zorg en welzijn Thema

Hoe kunnen we met minder mensen toch zorg van goede kwaliteit blijven bieden? Technologie en innovatie kunnen hierbij ondersteunen, maar uiteindelijk zijn het toch de mensen die de zorg verlenen, vertelt directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus.
Hij ziet dat veel medewerkers in de zorg zich zouden willen verbreden, over de grenzen van hun organisatie heen. Zorg, welzijn en gezondheid zijn immers niet beperkt tot een bepaald vakgebied.

Jelle is van mening dat Collectief Regionaal Werkgeverschap een deel van de oplossing kan bieden. Deze manier van zorg organiseren zou bovendien kunnen bijdragen aan een betere privé-werkbalans van zorgmedewerkers.

Image

Bekijk de pitch van Jelle hieronder.

 

 

Talkshow de Eerste Maandag

Dit interview is een onderdeel van de Eerste Talkshow van Studio R+. Deze talkshow werd gepresenteerd door presentator Pieter Hilhorst en vond plaats in Sociëteit De Witte. Tijdens deze bijeenkomst is gesproken over de personele uitdagingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn en dat samenwerken in de regio het antwoord is op de toenemende schaarste.

 

Lees hier het artikel dat verslaggever Jurre Plantinga schreef namens Studio R+ over de eerste aflevering van de talkshow.