Actueel Nieuws

10 mei 2021

Vacature Beleidsadviseur

Krijg jij energie van het schakelen tussen strategische, tactische en operationele rollen en taken in een complex, maar daadkrachtig netwerk? Houd je er van om zowel politiek bestuurlijk, als uitvoerend op beleids- en projectniveau bezig te zijn? Heb je ervaring of affiniteit met het thema innoveren en experimenteren op de arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn? Dan is RegioPlus op zoek naar jou!

Image
Achtergrond

Zorg en welzijn is mensenwerk. RegioPlus werkt als samenwerkingsverband met werkgevers in zorg en welzijn aan oplossingen voor de arbeidsmarktvraagstukken in deze sector. Die vraagstukken zijn talrijk en complex. We worden steeds ouder, onze samenleving vergrijst en de zorgvraag neemt toe. Dat stelt ons land voor dilemma’s. Hoe kunnen we nu, maar ook in de toekomst, voldoen aan deze stijgende zorgvraag? Hoe behouden we zorg- en welzijnspersoneel? Hoe zorgen we ervoor dat voldoende mensen kiezen voor een baan in zorg en welzijn met een goede opleiding? Hoe kunnen we het werk anders inrichten, bijv. met behulp van innovaties, zodat dit een positieve invloed heeft op het (blijven) werken in zorg en welzijn en mogelijk ook met minder mensen?

Over RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van de 14 regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn. Onze missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland. Dit doen we door ons te richten op bekwaam en voldoende personeel, zodat de continuïteit en kwaliteit van zorg en welzijn gewaarborgd blijft. RegioPlus verbindt regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn en vormt de schakel tussen landelijk- en regionaal beleid en de uitvoering daarvan. Zo kunnen we groot denken en doen, zonder daarbij de ruimte voor maatwerk en regionale diversiteit uit het oog te verliezen.

De 14 regionale werkgeversorganisaties zijn de leden van de coöperatieve vereniging RegioPlus. Het landelijk opererende bureau draagt zorg voor het (landelijke) werk binnen deze vereniging. Dit betekent dat we werken aan gezamenlijke projecten en thema’s, onderlinge kennisdeling stimuleren en gesprekspartner zijn van landelijke partijen, waaronder het ministerie van VWS en branche- en beroepsverenigingen. Het bureau is de schakel tussen de regionale werkgeversorganisaties en het landelijke speelveld. Vanuit het bureau ondersteunen we de regionale werkgeversorganisaties bij hun regionale missie en taken.

Wat ga je doen?

In een beleidsteam met zeven andere collega’s werk je aan de volgende zaken:
– Het vertalen van mogelijkheden, ontwikkelingen en behoeftes in de sector Zorg en Welzijn naar passend beleid voor RegioPlus en de aangesloten werkgeversorganisaties;
– Kennisdeling tussen de regionale werkgeversorganisaties, en vanuit landelijke ontwikkelingen naar de regionale werkgeversorganisaties.
– Het verzamelen en delen van relevante informatie over (de aanpak van) arbeidsmarktvraagstukken voor de aangesloten werkgeversorganisaties;
– Het actief informeren en verbinden van landelijke stakeholders over relevante regionale ontwikkelingen en activiteiten;
– Ondersteunen van de uitvoering van programma’s en projecten op landelijk en regionaal niveau. Dit kan betekenen dat je meerdere rollen bekleed: van inhoudelijk sparringpartner op strategische niveau tot procesbegeleider en secretaris van werkgroepen

Hierbij zorg je proactief voor een soepele en effectieve samenwerking met interne- en externe stakeholders. Daarbij gaat het om beleidsadvisering en projecten op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de sector zorg en welzijn.

Beleidsadviseurs bij RegioPlus zijn flexibel inzetbaar. Zij werken aan wat voor de arbeidsmarkt op dat moment het meest relevant is. Voor deze vacature zoeken wij iemand voor werkzaamheden op het thema ‘Innoveren en Experimenteren’. Binnen dit thema werken wij aan duurzame oplossingen op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om innovatieve manieren om het werk in te richten, het aanjagen van innovaties in nauwe samenwerking met strategische partners, het delen van goede voorbeelden van het efficiënter en/of kwalitatief beter verlenen van zorg. Daarbij sluiten we aan bij innovatieprogramma’s die al lopen of nog ontwikkeld worden. Voor ‘Innoveren en Experimenteren’ word jij het aanspreekpunt voor de regionale werkgeversorganisaties en de schakel naar relevante landelijke partijen op dit onderwerp.

Wat hebben wij jou te bieden:

– Een uitdagende baan waar je snel kan beginnen.
– Een klein team met enthousiaste collega’s, die kwaliteit, samenwerking en collegialiteit hoog in het vaandel hebben staan.
– Een informele sfeer, waarin stevig wordt doorgewerkt.
– Mogelijkheid tot thuiswerken (tijdens Corona volledig).
– Een dynamische organisatie en team (van ongeveer 35 personen) op een toegankelijke locatie in Zoetermeer, vlakbij openbaar vervoer en de A12.
– Een aanstelling voor een jaar met optie tot verlenging.
– Een salaris conform FWG 60 CAO-Ziekenhuizen. De definitieve inschaling in trede binnen deze schaal is in overeenstemming met jouw kennis en ervaring.
– Een eindejaarsuitkering.
– Een baan van minimaal 28 uur per week en bij voorkeur 32 uur.

Jij:

– Bent proactief en actiegericht; je kunt, indien gewenst, snel overgaan van analyse naar handelen;
– Hebt 3 tot 5 jaar beleidsmatige werkervaring, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke context;
– Hebt ervaring als procesbegeleider, of met projectmatig werken en het opstellen van stukken ter voorbereiding van vergaderingen, projecten, etc;
– Krijgt energie van het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en hebt ervaring met (strategische) beïnvloeding, bijv. public affairs.
– Kunt omgaan met verschillende in- en externe belangen. Bent organisatie- en politiek sensitief en maatschappelijk betrokken;
– Hebt een universitaire studie afgerond;
– Herkent je in deze competenties: Doel- en resultaatgericht, Snel schakelen, Pro-activiteit, Besluitvaardig, Strategisch, Analytisch vermogen, Mondelinge en schriftelijke vaardigheid.

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie en je cv voor 30 mei 2021 door naar: Sanneke Schepman s.schepman@regioplus.nl o.v.v. vacature Beleidsadviseur. Ook voor vragen over deze vacature kun je bij haar terecht.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit op social media