Workshop | Kick-off Lerend Netwerk over Lerende Netwerken (LN+)
Marlies van Vianen (deRotterdamseZorg) en Annelies Mulder (Actie Leer Netwerk)
Het kernwoord voor de komende tijd binnen onze vereniging is transitie. Een transitie van de sector is onvermijdelijk en noodzakelijk. Wij lopen hierin graag voorop. Daarom staat de Verenigingsdag dit jaar in het teken van deze transitie en de veranderkracht die daarvoor nodig is.
We gaan met elkaar aan de slag om hierin alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Tijdens de Verenigingsdag leer je alles over verenigingsdenken, veranderkracht en nemen we je mee in het nieuwe beleidsprogramma: SIR. Alles om voorbereid te zijn op de uitdagende periode die voor ons ligt.
Deze bijzondere Verenigingsdag kan en wíl je niet missen!
Tijdens de Verenigingsdag kun je twee workshops kiezen uit het uitgebreide programma. Daarnaast neem je deel aan de plenaire opening en afsluiting. In de middag is er een lange netwerklunch met leuke activiteiten. En natuurlijk bepalen we welke regio dit jaar de Kennisbokaal mee naar huis mag nemen!
Het programma ziet er als volgt uit:
09:30 – 10:00 Ontvangst
10:00 – 11:00 Plenaire opening
11:00 – 12:00 Workshopronde 1 in subzalen
12:00 – 13:30 Netwerklunch (inclusief Kennisbokaalkampioenschap)
13:30 – 14:30 Workshopronde 2 in subzalen
14:30 – 15:00 Plenaire afsluiting
15:00 – 16:00 Borrel
De Verenigingsdag vindt plaats bij de KNVB Campus in Zeist. Klik hier voor een routebeschrijving. Kom je met het OV? Vanaf station Driebergen-Zeist zetten we pendelbussen in, of je kunt een OV-fiets nemen.
Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar info@regioplus.nl.
Tijdens de Verenigingsdag kan je ’s ochtends en ’s middags een workshop volgen. Hieronder vind je een korte omschrijving van elke workshop. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Wacht niet te lang, want vol is vol!
Workshop | Kick-off Lerend Netwerk over Lerende Netwerken (LN+)
Marlies van Vianen (deRotterdamseZorg) en Annelies Mulder (Actie Leer Netwerk)
(VOL) Workshop | KNVB Rondleiding: Ontdek de middenstip van Nederland
KNVB
Een rondleiding over de KNVB Campus is een kijkje achter de schermen bij het hart van het Nederlandse voetbal en het huis van Oranje. De KNVB Campus is de plek waar de nationale Oranje selecties trainen en waar trainers worden opgeleid, scheidsrechters werken aan hun arbitrage en bestuurders elkaar ontmoeten. Het is ook de plek waar de voetballers van ons land kunnen revalideren. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over dit topvoetbal centrum en zie je waar internationals trainen, eten en slapen wanneer zij worden opgeroepen voor Oranje. Begeleid door onze gidsen, die vertellen over het terrein en haar geschiedenis, bezoek je de verschillende faciliteiten waar spelers, scheidsrechters en trainers gebruik van maken om tot de beste prestaties te komen.
Workshop | Een vingeroefening, Aanpak Begeleidingsethiek bij sociaal technologische innovaties
Marit Blom (Sigra) en Felice de Charro (Sigra)
Workshop | Jong RegioPlus presenteert: QUIZ hoe goed is jouw SIR?
Jong RegioPlus | Lara Gon (RegioPlus) en Thars Labee (Zwconnect), Robert Jansen (Sigra)
Workshop | Belang van innovatiekracht
Carolien Hoogstede (deRotterdamseZorg), Josefien Jeninga (Actie Leer Netwerk) en Suus van Dijk (WZW)
Wij hoeven jullie geen verdere uitleg te geven als we zeggen dat de arbeidsmarkt van zorg en welzijn in een rap tempo aan het veranderen is. De sector staat voor flinke uitdagingen die schreeuwen om verandering: anders werken en anders organiseren. Innoveren helpt ons om de arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken én te houden. Denk aan sociale innovatie, slimme technologieën en efficiëntere werkprocessen. Innovatiekracht is essentieel om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Kortom, investeren in innovatiekracht is geen luxe, maar een noodzaak om anders werken en organiseren mogelijk te maken. Tijdens deze interactieve workshop geven nemen wij je mee in het belang van innovatiekracht. Ook gaan we in gesprek: wat is innovatiekracht eigenlijk en wat betekent het voor jou en je collega’s? Hoe komt jouw organisatie in beweging om succesvol te kunnen innoveren?
Workshop | Van start tot samenwerken: Regionaal Werkgeverschap
Robert Vossen (deRotterdamseZorg) en Willem Rutgers (WZW)
Workshop | Anders werken vraagt om ander toezicht
Hanne Wiegman-Windig (ZWconnect) en Aad Koster (voorzitter Algemeen Bestuur WGV Zorg en Welzijn)
Workshop | Mindfulness zweverig? Integendeel!
Joycelyn Bartlett (Sterk in je Werk coach Utrechtzorg)
(VOL) Workshop | Praten met je data
Jan Anton van der Graaf (RegioPlus), Phuc Pham (RegioPlus), Marc Goos (RegioPlus)
Workshop | Het samenspel tussen formele en informele zorg
Marijs van Hoek (Flever), Arjan Beelen (Flever) en een vrijwilligerscoördinator met ervaringskennis
Eén van de belangrijkste thema’s binnen de SIR is het versterken van de samenwerking tussen de informele en de formele zorg. Flever doet onderzoek naar deze samenwerking, in deze sessie worden de eerste uitkomsten daarvan gepresenteerd. Daarnaast vertelt een vrijwillig ervaringsdeskundige over haar rol binnen het project Onafhankelijke Cliënt Ondersteuning (OCO). OCO is een initiatief uit Almere wat in 2018 is ontstaan vanuit een burgerinitiatief en wat nu een structurele subsidie heeft. Het is een project waarin een inwoner ondersteunt wordt door een vrijwilliger met ervaringskennis in het contact met gemeenten, hulporganisaties of andere instanties. Het samenspel tussen vrijwilliger, inwoner en professional voorkomt extra zorgvragen en/of verbetert kwaliteit van de zorg. Naar aanleiding van beide presentatie willen we graag verder in gesprek over het onderwerp en wat ons als WGO’s hierin bezighoudt, welke vragen er leven en welke ambities we hebben.
Workshop | Slimmer regio-overstijgend samenwerken
Suzanne van Triest (Sigra) en Monique Barten (Utrechtzorg)
Ontdek hoe je jouw impact kunt vergroten door slim gebruik te maken van bestaande initiatieven uit andere regio’s. Leer van succesverhalen en pas bewezen methoden toe om je doelen te bereiken. Laat je inspireren door de verhalen over ‘The Experience’ en ‘Ik Zorg Shop’ en hoe deze initiatieven elkaar vinden. Ga in kleine groepen aan de slag met het formuleren van jouw doelen voor de komende 1, 5 en 10 jaar voor de doelgroepen zoals anderstaligen/nieuwkomers/spouses, jongeren, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mantelzorgers/vrijwilligers en ontdek welke bestaande initiatieven uit andere regio’s je slim in kunt zetten om je doelen te bereiken, of het nu gaat om het aantrekken en toeleiden van nieuw talent of behoud.