Actueel Nieuws

23 juni 2022

‘Het probleem is niet de voordeur, maar de achterdeur’

De voordeur staat open. Maar dat geldt ook voor de achterdeur. En dat is het probleem. Dat was de belangrijkste strekking tijdens het eerste Hanze HR Congres, op 16 juni 2022 in Zwolle. Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus trapte het congres af met een presentatie van het jaarlijkse Uitstroomonderzoek. De belangrijkste vertrekredenen voor medewerkers in de zorg laten zich onderverdelen in drie categorieën: ontwikkeling, werkomgeving en inhoudelijke redenen. Het gebrek aan loopbaanmogelijkheden staat dit jaar op nummer 1 in de vertrekreden top-5.

Image

Boonstra ging in gesprek met de congresdeelnemers, zo’n 120 HR professionals uit de Sector zorg en welzijn. Met elkaar werd geconstateerd dat ‘de voordeur’ goed open staat, maar dat hetzelfde helaas geldt voor ‘de achterdeur’. ‘Die moet dicht’, aldus Boonstra.

Binnenkort publiceert RegioPlus een nieuw factsheet, dat inzichtelijk maakt hoe nuttig het is om in gesprek te blijven met de vertekkende medewerker. Er zijn tal van onderzoeken die laten zien dat aandacht voor medewerkers cruciaal is. Het jaarlijkse Uitstroomonderzoek van RegioPlus helpt vervolgens door te laten zien waar die medewerker het over wil hebben en welke verbeteringen zij graag zien voor de organisatie.

Lees meer over het Hanze HR Congres op de congreswebsite van Hanze Advocaten: hanzehrcongresindezorg.nl

Deel dit op social media