Actueel Nieuws

4 augustus 2022

Jaarverslag Gezond & Zeker 2021 is uit!

Sinds 2005 coördineert RegioPlus samen met de regionale werkgeversorganisaties Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een actief en innovatief programma met als doel het verspreiden van kennis en tools naar werknemers in Zorg en Welzijn om agressie en fysieke belasting te voorkomen. Ook in 2021 ontwikkelden we weer allerlei nieuwe kennis en tools en organiseerden we uiteenlopende activiteiten. Een overzicht hiervan is nu te vinden in het Gezond & Zeker Jaarverslag 2021!

Image

2021 was voor Gezond & Zeker het tweede jaar binnen het beleidsprogramma van RegioPlus, Samen Regionaal Sterk. Naast fysieke belasting en agressie zijn belangrijke thema’s bijvoorbeeld psychosociale arbeidsbelasting, het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van zelfredzaamheid van cliënten. De coronacrisis had ook in 2021 veel invloed op Gezond & Zeker, waardoor fysieke evenementen geen doorgang konden vinden. Gezond & Zeker 2021 was daarom volledig online: het kennismaken, de activiteiten en de aansprekende tools. De doelstellingen van het programma zijn hierdoor toch gerealiseerd. Ook de reguliere activiteiten liepen gewoon door: een uitgebreide website, de e-learningmodules, de gratis brochures, posters en tips. Maandelijks verscheen de nieuwsbrief met alle laatste inzichten rondom de Gezond & Zeker thema’s.

Onderzoek naar plafondtilsystemen

Gezond & Zeker heeft de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van plafondtilsystemen. Dit traject is in 2021 afgerond en de resultaten zijn veelbelovend: de fysieke belasting is aanzienlijk afgenomen, de zorg wordt beduidend efficienter verveeld zonder aan kwaliteit in te boeten en de rapportcijfers die zorgverleners geven in de nameting zijn bijzonder hoog. Kijk hier voor het volledige rapport.

2021 was voor Gezond & Zeker, ondanks de pandemie, een druk jaar! We kijken terug op mooie activiteiten en hebben veel tools ontwikkeld en onderzoek gedaan. Bekijk het Gezond & Zeker jaarverslag voor een volledig overzicht.

Deel dit op social media