Actueel Nieuws

6 juli 2021

Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2021

De Impactmakerprijs is terug! Heeft jouw organisatie projecten of initiatieven opgezet om het personeelstekort in zorg en welzijn terug te dringen? Hebben jullie een succesvolle arbeidsmarktaanpak, ondanks de coronacrisis of misschien juist dankzij de druk ontstaan door COVID-19? Meld je dan aan voor de Impactmakerprijs 2021!

Image
Impactmakerprijs 2021

Met het uitreiken van deze prijs voor het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2021 in zorg en welzijn, eren het ministerie van VWS, RegioPlus, V&VN en Actie Leer Netwerk jullie initiatief. Deze organisatoren delen de behaalde successen als goed voorbeeld met de gehele sector. Dus meld je aan voor 1 november, want wie weet, maakt jullie vernieuwing wel kans op de Impactmakerprijs 2021 tijdens de finale op 2 december.

Hoe word je dé Impactmaker van 2021?

Elke zorg- en welzijnsorganisatie die dit jaar een positieve bijdrage levert aan het terugdringen van de personeelstekorten maakt kans. Het is belangrijk dat er echte, structurele verbeteringen op of voor de werkvloer zijn ontstaan. Daarnaast ook dat je voorbeeld goed vertaalbaar is naar andere zorg- en welzijnsorganisaties. Bekijk de andere criteria en voorwaarden.

Aanmoedigingsprijs voor de Bewegingmaker van 2021

Naast de Impactmakerprijs wordt dit jaar ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan de organisatie die de meeste beweging op de werkvloer heeft gecreëerd om het personeelstekort aan te pakken. En wiens initiatief de meeste potentie heeft om impact te maken voor een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Met deze extra prijs willen de organisatoren recht doen aan alle inspanning, want door corona was niet altijd ruimte om het maximale effect op de werkvloer te behalen om de personeelstekorten terug te dringen. De jury zal maximaal tien inzendingen nomineren. Onder andere het publiek van het Impactsymposium 2021 kan tijdens de finale op 2 december 2021 stemmen op de organisatie die deze aanmoedigingsprijs krijgt uitgereikt. Dus is er in jouw organisatie beweging tot stand gekomen en zijn jullie daar trots op? Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2021!

Jury

De jury staat onder voorzitterschap van Silvia van Gaal van Jeugdbescherming West, de winnaar van de Impactmakerprijs 2020. In de jury zitten:

  • Silvia van Gaal, organisatiecoach Jeugdbescherming West;
  • Edwin ten Holte, Raad van Bestuur RIBW Nijmegen & Rivierenland en Raad van Commissarissen RegioPlus;
  • Bianca Buurman, voorzitter V&VN;
  • Paul Rullmann, commissie Werken in de Zorg;
  • Aukja Nauta, Ambassadeur Actie Leer Netwerk;
  • Vertegenwoordiging van het ministerie van VWS.
Initiatiefnemers

De organisatoren van de Impactmakerprijs 2021 zijn het ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk, RegioPlus en V&VN. VWS werkt met het actieprogramma Werken in de Zorg aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het actieprogramma Werken in de Zorg. De aangesloten regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus hebben als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. Dit jaar is V&VN toegetreden tot de organisatie van deze prijs, die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. De initiatiefnemers organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen om nu en in de toekomst voldoende tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te hebben.

Deel dit op social media