Actueel Nieuws

3 juni 2021

Online trainingen rondom veiligheid en agressie voor zorgpersoneel tijdens de Gezond & Zeker Week

Van 21 t/m 25 juni vindt de online Gezond & Zeker Week plaats. RegioPlus verzorgt in deze week online trainingen, workshops en webinars rondom de thema’s agressie, veiligheid, fysieke belasting en werkdruk/werkbalans. Nieuw is de online Gezond & Zeker Praktijkmarkt. Op deze digitale markt presenteren allerlei leveranciers uit het veld zich aan de bezoekers.

Aanmelden

Image

De Gezond & Zeker Week besteedt dit jaar extra aandacht aan het thema agressie richting zorgpersoneel. De coronacrisis laat ons zien dat voldoende en gezond zorgpersoneel dat met plezier aan het werk gaat van levensbelang is. Uit een onderzoek van het ministerie van VWS en PGGM bleek eerder dit jaar dat driekwart van de medewerkers in de sector Zorg en Welzijn het afgelopen jaar is blootgesteld aan agressie of ongewenst gedrag in het contact met patiënten of cliënten.

Gezond & Zeker ondersteunt al jaren zorgprofessionals bij het tegengaan van agressie op de werkvloer. Tijdens de week vinden verschillende digitale trainingen op dit thema plaats, zoals over het omgaan met lastig en dwingend gedrag, over verbale agressie of de opvang van collega’s na een incident. Ook over andere onderwerpen worden workshops gegeven, zoals haptonomie, werkdruk of werkbalans. En tijdens de korte pitches van een kwartier leert de bezoeker alles over de nieuwste digitale tools van Gezond & Zeker zoals de BeleidsSpiegel fysieke belasting en GoedGebruik. Op de digitale Gezond & Zeker Praktijkmarkt kunnen bezoekers direct informatie krijgen van een breed scala aan leveranciers uit het veld, via de chat vragen stellen en digitale demonstraties volgen.

Aanmelden voor de online Gezond & Zeker Week kan via www.gezondenzekerinnovatiedag.nl. Gezond & Zeker is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, verenigd in RegioPlus. Kijk op www.blijfinzetbaar.nl en www.regioplus.nl voor meer informatie.

Deel dit op social media