Actueel Nieuws

22 november 2022

Ontdekdezorg nu het hele jaar door!

We organiseren samen met werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Dit jaar zagen we in de evaluatie van de Ontdekdezorg week een duidelijke trend: de campagne wordt goed beoordeeld, maar werkgevers behalen de gestelde doelen niet. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Image
Wat gaat er gebeuren?

De Ontdekdezorg week als jaarlijks piekmoment in maart verdwijnt. Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan. Daarom gaan we werkgevers ondersteunen met een doorlopende campagne: Ontdekdezorg. De doelgroep waar we onze communicatie op richten blijft gelijk: zij-instromers en herintreders. We behouden de look & feel van de Ontdekdezorg week, want deze is bekend bij de doelgroep en werkgevers.

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekzorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en op piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de activiteiten die de werkgevers(organisaties) door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie. Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zij-instromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in Zorg en Welzijn.

Wat kun je van ons verwachten?

Houdt onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. We zijn gestart met het uitwerken van dit concept en verwachten in de loop van 2023 te kunnen starten. Heb je ideeën voor deze nieuwe aanpak, laat het ons weten!

 

Bekijk ook hier een video over deze verandering

 

Deel dit op social media