Instroom

Voldoende instroom in de sector zorg en welzijn is belangrijk voor de continuïteit van zorg. RegioPlus inspireert mensen om te kiezen voor een baan in onze sector. Tegelijk weten we ook dat er niet voldoende arbeidspotentieel bestaat om op dezelfde manier zorg te blijven leveren als we nu doen. Het op peil houden van de instroom loopt dus parallel met de noodzakelijke transitie van de sector.

We zetten ons in voor gezonde instroom waarbij mogelijke nieuwe zorgprofessionals een goed en eerlijk beeld van onze sector krijgen. Via campagnes en contactmogelijkheden laten we zien dat betekenisvol werken in zorg en welzijn voor iedereen een optie is. We richten ons daarbij op jongeren, zij-instromers en herintreders.

Wat doen wij

RegioPlus bevordert de instroom door een aantal doelgerichte programma’s en campagnes uit te voeren. Hiermee zetten we de sector zorg en welzijn op een positieve en realistische manier op de kaart. We laten zien dat onze sector staat voor betekenisvol, veelzijdig werk en trekken zo gedreven professionals aan. Dat doen we altijd in samenwerking met regionale werkgeversorganisaties en werkgevers, en waar mogelijk ook met het onderwijs. We willen de instroom bij zorg- en welzijnsopleidingen stabiliseren en waar mogelijk vergroten, nieuwe doelgroepen aantrekken en de overstap vanuit andere sectoren vergemakkelijken.

Oplossingen

Ontdekdezorg

Instroom

Ontdekdezorg is de landelijke campagne die potentiële zij-instromers en herintreders enthousiasmeert en informeert over een baan in zorg en welzijn. Dankzij het campagne platform, Ontdekdezorg.nu, leren potentiële medewerkers de sector en al haar mogelijkheden goed kennen.

Kom zorgen dan

Instroom

Jongeren zijn de zorgprofessionals van de toekomst. Daarom is het belangrijk samen in hen te investeren. Via het jongerenlabel ‘Kom zorgen dan’ laten we zien dat bij elk talent een passende baan in zorg en welzijn te vinden is. Het label is de jongerenversie van de landelijke Ontdekdezorg campagne.

Contactpunten

Regionale contactpunten maken de stap richting zorg en welzijn zo gemakkelijk mogelijk. Hier kan iedereen met interesse in werken in zorg en welzijn terecht voor informatie over banen, opleidingen en kansen in de regio. Het is een virtueel of fysiek punt in de regio waar zorg- en welzijnsorganisaties, UWV/Werkgeversservicepunten, gemeenten en onderwijs samenwerken. De contactpunten worden gecoördineerd door de regionale werkgeversorganisaties.

Nieuws en publicaties

Meer weten?