De Werkgeverij Thema

De transformatie van de jeugdzorg naar gemeenten (met als gevolg minder financiële middelen) en de krapte op de arbeidsmarkt hebben in Gelderland geleid tot een nieuw samenwerkingsverband: De Werkgeverij. Bij het opzetten van dit initiatief speelden ook het willen aantrekken van (zij)instromers en de behoefte om werknemers beschikbaar te houden voor de sector en de regio een rol.

Image
Het initiatief

De Werkgeverij is een innovatief samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in het sociaal domein in Gelderland. Werknemers stellen zich op basis van vrijwilligheid beschikbaar voor ander werk en/of opdrachten bij andere deelnemende werkgevers. Ze krijgen daardoor meer werkzekerheid en kunnen extra werken. Werkgevers kunnen hierdoor met behoud van kwaliteit van zorg en dienstverlening flexibel inspelen op onder- en overbezetting. De werkgevers in dit initiatief delen niet alleen werk en talent maar ook scholing in deze vorm van collectief werkgeverschap.

De mobiliteit van werknemers wordt ondersteund met een marktplaats (website met vacatures), omgekeerd solliciteren (medewerkers presenteren zich) en talentenmarkten.

De wens is dat het initiatief ook een oplossing biedt voor financiële nadelen voor een werknemer met twee contracten en de kostbare stapelbanen in de vorm van detachering voor de werkgever.

Succesfactoren

Succesfactoren van dit initiatief zijn dat het eigenaarschap daadwerkelijk ín de organisaties ligt; contactpersonen van alle deelnemende instellingen vormen samen een team en bestuurders zijn bereid om over organisatiegrenzen heen te kijken en op basis van vertrouwen te blijven werken aan een breder gedragen werkgeverschap in de regio. Ook het betrekken van medewerkers bij het ontwikkelen van de aanpak en diensten van de Werkgeverij dragen bij aan het succes.

Deel dit op social media

Image
Meer informatie

Informatie over dit initiatief is te vinden via deze website.

Contactpersoon: Nicolette Horn | 06 – 12 42 47 78 | nicolette@werkgeverij.nl