Flexibilisering Arbeidsinzet In De Regio (FAIR) Thema

Veel zorgmedewerkers zijn de afgelopen jaren gaan werken als ZZP-er, omdat ze meer eigen regie willen hebben over hun werktijden. Geld is niet altijd de drijfveer, maar vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast verdienen commerciële bemiddelingsbureaus geld aan het matchen van vraag en aanbod. Geld dat dus wegvloeit uit de zorg. Zonde! In Zuid Oost Brabant is de eerste coöperatie voor FAIR opgericht om door regionaal samen te werken via een regionale zzp pool geld in de zorg te houden en de kwaliteit van zorg te verhogen.

Image
Het initiatief

Flexibilisering Arbeidsinzet In de Regio, kortweg FAIR maakt gebruik van een service kantoor in Eindhoven van de zorg, door de zorg en voor de zorg, waar vraag en aanbod tussen werkgevers en ZZP-ers samen komen. Op termijn is het ook de bedoeling, dat werknemers, die flexibel willen werken kunnen intekenen op aangeboden diensten door (straks gezamenlijke) werkgevers. Hierover is nog verkenning noodzakelijk, o.a. op fiscaal terrein. Met deze samenwerking blijft het geld in de zorg en hebben organisaties een breed aanbod van medewerkers en ZZP-ers (en straks werknemers), en zij een breed aanbod van diensten, waarop ingetekend kan worden.

Doelgroep

De betrokken organisaties richten zich met dit project op de de ZZP-er, maar ook op medewerkers in vaste dienst die meer flexibel willen werken.

Deel dit op social media

Image
Meer informatie

Informatie over dit initiatief is te vinden via deze website.

Contactpersoon: Roxan Remmers | 06 – 23 36 02 91