Flexibilisering Arbeidsinzet In De Regio (FAIR) Thema

Veel zorgmedewerkers zijn de afgelopen jaren gaan werken als ZZP-er, omdat ze meer eigen regie willen hebben over hun werktijden. Geld is niet altijd de drijfveer, maar vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast verdienen commerciële bemiddelingsbureaus geld aan het matchen van vraag en aanbod. Geld dat dus wegvloeit uit de zorg. Zonde! Vinden een aantal organisaties in Limburg. Samen zijn zij aan de slag gegaan om te kijken wat er mogelijk is om de hoge PNIL-kosten te drukken èn medewerkers te behouden voor de sector.

Image
Het initiatief

Flexibilisering Arbeidsinzet In de Regio, kortweg FAIR maakt gebruik van een marktplein, waar vraag en aanbod tussen werkgevers en ZZP-ers samen komen. Op termijn is het ook de bedoeling, dat werknemers, die flexibel willen werken kunnen intekenen op aangeboden diensten door (straks gezamenlijke) werkgevers. Hierover is nog verkenning noodzakelijk, o.a. op fiscaal terrein. Met deze samenwerking blijft het geld in de zorg en hebben organisaties een breed aanbod van medewerkers en ZZP-ers (en straks werknemers), en zij een breed aanbod van diensten, waarop ingetekend kan worden.

FAIR Brabant Zuid Oost gaat starten op 1 mei 2023 en Limburg volgt in de loop van dit jaar.

Doelgroep

De betrokken organisaties richten zich met dit project op de de ZZP-er, maar ook op medewerkers in vaste dienst die meer flexibel willen werken.

Deel dit op social media

Image
Meer informatie

Informatie over dit initiatief is te vinden via deze website.

Contactpersoon: Gerry Remmers | 06 – 20 13 70 06