WorkFlow Thema

De uitstroom van zorgprofessionals naar het zzp-schap of detacheringsbureau is een zorg voor de Rijnmondse werkgevers vanwege de regie op personeel, de kwaliteit en continuïteit van zorg. Daarnaast brengt het inhuren van extern zorgpersoneel diverse financiële risico’s met zich mee als gevolg van het niet naleven van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) zoals naheffingen en boetes. Om zoveel mogelijk zorgprofessionals aan de zorgorganisaties in Rotterdam-Rijnmond te binden zijn de ziekenhuizen zijn samen op zoek gegaan nar een moderne vorm van loondienst. Met als uitkomst: de WorkFlow. Een unieke werkvorm die de zekerheid van een vast contract biedt en de flexibiliteit van het zzp-schap.

Image
Het initiatief

WorkFlow is een alternatieve arbeidsmarktpropositie, onder regie van de zorg, voor zorgprofessionals die flexibel en zelfstandig willen werken met zekerheden van een flexibel contract met bijbehorende basiszekerheden zoals pensioenopbouw en inkomen bij ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid. Met een WorkFlow contract kan de zorgprofesisonal bij alle ziekenhuizen in de regio werken. Het zit daarmee tussen een vast contract en het ZZP-schap in.

WorkFlow is een duurzame oplossing voor de huidige ZZP-er en detacheerder en sluit ook goed aan de bij wens van personeel in loondienst die op zoek zijn naar meer flexibiliteit, eigen regie en autonomie.

Via een online platform komen vraag en aanbod eenvoudig samen en kunnen zorgprofessionals zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel ze werken.

 

Doelgroep

De pilot van het project is gericht op zelfstandig werkende zorgprofessionals op de operatiekamers van de samenwerkende ziekenhuizen. Ingehuurde zorgprofessionals die op de operatiekamers werken is een overstap naar WorkFlow aangeboden. Als de pilot succesvol is, zal met de ziekenhuizen in de regio de mogelijkheid worden bekeken om WorkFlow ook op andere afdelingen in te voeren.

Deel dit op social media

Image
Meer informatie

Informatie over dit initiatief is te vinden via deze website.

Contactpersoon: Robert Vossen | 06 – 39 86 81 04