Werven Thema

Aan JOU hebben we wat

Sociaal of juist technisch? Sportief of super creatief? In Zorg en Welzijn is bijna altijd een baan te vinden die precies aansluit op de wensen en kwaliteiten van een jongere. Het is belangrijk dat scholieren zich dit realiseren. Met de lespakketten van het programma ‘Aan JOU hebben we wat’ prikkelt RegioPlus jongeren op een digitale, frisse en interactieve wijze via het onderwijs. ‘Aan JOU hebben we wat’ laat scholieren de wereld van Zorg en Welzijn ontdekken en speelt in op houding (enthousiasme en positief beeld), kennis (diversiteit en mogelijkheden) en gedrag (o.a. het bespreken van de profiel- of sectorkeuze).

Image
Het lespakket

‘Aan JOU hebben we wat’ is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het basisonderwijs, het vmbo, havo en vwo. Het lespakket voor het vmbo is zeer geschikt om in te zetten in aanloop naar de profielkeuze (eerste en/of tweede leerjaar). Voor havo/vwo sluit het lespakket aan op de profielkeuze in het derde leerjaar. Maar ook voor andere leerjaren schetst het programma een reëel beeld van wat werken in de sector Zorg & Welzijn inhoudt.
Op zoek naar verdieping? Dan kun je gebruik maken van de extra module ‘Zorg 2.0’ (over zorg & techniek) en de module ‘Gehandicaptenzorg’.

Ben je decaan, mentor, docent of leerkracht en wil je jouw leerlingen kennis laten maken met de zorg- en welzijnssector? De lespakketten zijn gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland.

  • De lespakketten voor het voortgezet onderwijs zijn hier verkrijgbaar. Je ontvangt een toolbox met de fysieke handleiding, werkbladen en flyers.
  • De aanvullende modules zijn hier digitaal verkrijgbaar
  • Het lespakket voor het basisonderwijs is hierdigitaal beschikbaar.

Meer weten? Kijk op www.aanjouhebbenwewat.nl.

Image

Deel dit op social media

Klik hier voor de andere projecten binnen het thema Werven.