Actueel Nieuws

4 november 2020

Geslaagd webinar over mantelzorg

Precies een week voor de Dag van de Mantelzorg (10 november) organiseerde RegioPlus in samenwerking met Werk & Mantelzorg het webinar ‘Hoe bespreek je mantelzorg op de werkvloer?‘. De combinatie werken en mantelzorgtaken is een belangrijk thema binnen behoud, daarom heeft RegioPlus in het kader van kennisdeling gekozen voor dit onderwerp. Dit eerste webinar van RegioPlus werd goed ontvangen, zo ook bijgaande factsheet over mantelzorgers in Zorg en Welzijn.

 

Image
Gecertificeerd mantelzorgvriendelijke organisatie

De deelnemers kregen tijdens het interactieve webinar vragen voorgelegd om de feiten over mantelzorg in beeld te krijgen. Aan de hand van een vraaggesprek met HR adviseur Jacqy Cleijne van De Sociale Maatschap, een gecertificeerd mantelzorgvriendelijke organisatie, kregen de deelnemers inspiratie en voorbeelden van hoe deze organisatie mantelzorg op de agenda heeft gezet. En hoe ze het hoog op de agenda kunnen houden.

Leerzaam webinar

Na afloop gaven de meeste deelnemers aan dit webinar aan te bevelen aan anderen en werd het webinar “Heel leerzaam en interessant” genoemd. Ook zou het merendeel de opgedane kennis toepassen in de praktijk. Voor meer informatie over dit onderwerp:

Dag van de mantelzorg vindt plaats op 10 november. Deze dag leent zich uitstekend om bij aan te haken en een eigen campagne te starten.

Factsheet: klik hier voor de factsheet mantelzorg in Zorg en Welzijn

Campagne Deel je zorg: klik hier voor een introductie op de campagne en campagnematerialen.

Campagne voor jonge mantelzorgers: klik hier voor de materialen van deze campagne, die eerder dit jaar is begonnen.

Werk en Mantelzorg: klik hier voor de website en tips en tools

Deel dit op social media