Werken Thema

Gezond en betrokken personeel is wendbaar en duurzaam inzetbaar. Het verzuim ligt bij deze groep beduidend lager. Ze gaan met plezier naar hun werk en zoeken minder snel een baan buiten de zorgsector. RegioPlus zet zich in voor gezond en tevreden personeel in Zorg en Welzijn.

Maar hoe houd je medewerkers fit en enthousiast wanneer zij te maken hebben met vergrijzing, digitalisering, personeelstekorten en transities? Hoe creëer je een gezond werkklimaat met oog voor de wensen en behoeften van medewerkers? Hoe organiseer je werk zodanig dat een organisatie toekomstbestendig is? Hoe richt je een flexibel werknemersbestand in dat recht doet aan het individu? En welke kwaliteiten, capaciteiten en mentaliteit mag je van een werknemer anno nu verwachten?

RegioPlus richt zich op deze onderwerpen met de volgende programma’s:

Image
Image
Gezond & Zeker

Op een verfrissende, praktische manier combineert het Gezond & Zeker netwerk wetenschappelijke inzichten met instrumenten voor HRM en beleid. Lees meer

Image
Sterk in je werk, zorg voor jezelf

‘Sterk in je werk’ van RegioPlus en CNV is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt of wil werken in Zorg en Welzijn en nadenkt over een volgende stap in zijn of haar loopbaan. Lees meer

RegioPlus zet zich in voor bekwaam en voldoende personeel in Zorg en Welzijn. We richten ons daarbij op vier samenhangende thema’s. Werken is een van de thema’s. Klik hier voor informatie over de andere drie thema’s.