Image

Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

RegioPlus is het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties. Onze missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: Zorg en Welzijn. Dit doen we door ons op bekwaam en voldoende personeel te richten, zodat de continuïteit en kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft.

Image

Relatief weinig medewerkers verlaten sector Zorg en Welzijn

Het percentage medewerkers dat de sector Zorg en Welzijn verlaat is lager dan in de meeste andere sectoren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gepubliceerd. Binnen de sector Zorg en Welzijn is sprake van een aanzienlijke mobiliteit. Het uitstroomonderzoek van RegioPlus laat zien dat het grootste gedeelte (78%) van de cliëntgebonden werknemers in Zorg en Welzijn die hun werkgever verlaten, daarna wel in de sector blijft werken.

Wat we doen

We worden steeds ouder, onze samenleving vergrijst en de zorgvraag neemt toe. Dat stelt ons land voor dillema’s. Hoe kunnen we nu, maar ook in de toekomst, voldoen aan deze stijgende zorgvraag?

Er zijn veel goede initiatieven binnen de sector. Waarom zouden we allemaal het wiel opnieuw uitvinden? RegioPlus verbindt werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn en vormt de schakel tussen landelijk beleid en regionaal beleid en de uitvoering daarvan. Zo kunnen we groot denken en doen, zonder daarbij de ruimte voor maatwerk en regionale diversiteit uit het oog te verliezen.

Image

Regionale kracht

RegioPlus is een landelijk dekkend samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties. Elke organisatie bedient een andere, unieke regio in Nederland. Bureau RegioPlus vormt de koepel, waardoor het mogelijk is om regio- en domeinoverstijgend te denken, werven, leren, werken en innoveren.

Image

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over onze projecten, diensten en resultaten.

Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

Meer items