Waarschuwingsregister Thema

Een veilige zorgrelatie vormt de kern van het werk in de sector Zorg en Welzijn. Een cliënt of patiënt moet volledig kunnen rekenen op de integriteit en betrouwbaarheid van de zorgverlener. Een veilige zorgomgeving is niet alleen van essentieel belang voor de zorgontvanger, maar ook belangrijk voor het vertrouwen van de familie en de vertegenwoordigers van de cliënt of patiënt. Soms houdt een medewerker zich niet aan de gestelde regels en vertoont grensoverschrijdend gedrag. Het ‘Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn’ is opgezet om te voorkomen dat deze medewerker zomaar aan de slag kan bij een collega-organisatie.

Image
Hoe werkt het?

Deelnemende organisaties kunnen in het Waarschuwingsregister medewerkers registreren en elkaar van relevante informatie voorzien. In het Waarschuwingsregister worden de persoonlijke gegevens voor een termijn van twee of vier jaar opgeslagen. De gegevens van cliënten blijven buiten beeld. Privacyregels worden zorgvuldig geborgd en alle gegevens worden versleuteld opgeslagen.

RegioPlus richt zich op het landelijk uitrollen van het Waarschuwingsregister. Wij benaderen werkgevers in de langdurige zorg om deel te nemen aan dit initiatief.

Meer weten? Kijk op www.waarschuwingsregisterzorgenwelzijn.nl.

Image

Deel dit op social media

Klik hier voor meer informatie over onze andere projecten.